Kai SHUN Kohen Anniversary Set TBS-0220

€1.100,00
Artikelnummer: 401062200
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: 1-3 dagen

De Japanse messenfabrikant KAI viert tien miljoen verkopen

van zijn succesvolle Shun messenserie met de

 

"Shun Kohen - Anniversary Luxury Set"  

gelimiteerd tot 3.000 stuks in heel Europa (6000 wereldwijd)

 

Deze set bestaat uit een koksmes en een universeelmes van de hoogste kwaliteit met uniek gedessineerde lemmeten en speciale dieprode en zwart generfde pakkahouten handgrepen.

De uitzonderlijke messen zitten in een hoogwaardige aluminium koffer voor veilig opbergen en vervoeren. De gelimiteerde messen zijn ook voorzien van een serienummer. 

Nummer #0153 is op voorraad

 

 

  • Koksmes en universeel mes
  • in aluminium koffer
  • met elk een lederen schede

Het Shun Kohen koksmes met een lemmet lengte van 20,0 cm en het Shun Kohen utility mes met een lemmet lengte van 15,0 cm combineren uitstekende eigenschappen met een uniek uiterlijk.

De messen maken indruk met een 72-lagen dual-core Damascus staal met een hardheid van 60 (±2) HRC. Dit is gesmeed volgens een innovatief smeedproces met afwisselend lagen flexibel maar duurzaam VG2 staal en bijzonder hard VG10 staal.

Met zijn combinatie van koksmes en universeel mes is de set ideaal voor een breed scala aan snijuitdagingen in de keuken.

Het diep rood-zwart generfde pakkahouten handvat in kastanjevorm ligt extreem comfortabel en stevig in de hand tijdens het gebruik. Tegelijkertijd zorgt de doorlopende krop voor de perfecte balans tussen lemmet en handvat.

De behandeling met geselecteerde harsen maakt de pakkahouten handvatten extreem vochtbestendig, soepel, veerkrachtig en duurzaam.

De messen zijn altijd veilig opgeborgen in de gevoerde aluminium koffer met Shun logo.

Bovendien bieden de twee bijgeleverde leren schedes extra bescherming voor de scherpe lemmeten - zelfs als de messen buiten de aluminium koffer worden opgeborgen en vervoerd.

 

Reiningen:

Spoel de messen af met heet water voor het eerste gebruik. Bescherm je messen door ze direct na gebruik schoon te maken (met een mild afwasmiddel).

Spoel het lemmet daarna af met schoon water en droog het voorzichtig af met een zachte doek. Vooral na het snijden van zuur voedsel moet je je messen onmiddellijk afspoelen en voor je eigen bescherming de messen altijd afvegen met een zachte vaatdoek of handdoek vanaf de achterkant van het lemmet tot aan de rand.

Messen mogen nooit in de vaatwasser. Was de messen altijd met de hand om het materiaal te beschermen en de messen scherp te houden.

 

 

Onderhoud & Naslijpen:

Leg messen met een natuurlijk houten handvat niet te lang in water. Voor speciale zorg moet je de handgrepen en lemmeten van je messen van tijd tot tijd oliën met neutrale plantaardige of camelia olie, en het is ook raadzaam om de messen van tijd tot tijd professioneel te slijpen om tekenen van slijtage aan de snijkant te elimineren en blijvende scherpte te garanderen.


Opbergen:
Wanneer je je messen opbergt, zorg er dan voor dat de snijkant niet in contact komt met andere metalen voorwerpen. U kunt de messen het beste opbergen in een messenblok, in een houten ladebak, op een houten magneetstrip of in een mesbeschermer in de lade.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen