Küchenprofi BBQ-zoutsteen 10x20x2,5

€14,99
Artikelnummer: 1066814010
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)
Levertijd: 1-3 dagen

BBQ zoutsteen

 

+ 100% Pakistaans kruidenzout

+ voor grillen, braden en serveren

+ voor vis, vlees, groenten

 

Een tip voor alle grillmeesters:

de BBQ-zoutsteen van KÜCHENPROFI

Het wordt op de grill van de houtskool- of gas-BBQ geplaatst en beschermt het voedsel tegen oververhitting. 

Uw biefstuk, zalmfilet en garnalen behouden hun volle smaak, groentespiesjes blijven knapperig. 

Tijdens de voorzichtige bereiding geeft het Pakistaanse kruidenzout zijn aroma gelijkmatig af aan het te grillen voedsel. 

Door de lage luchtvochtigheid is de zoutsteen bestand tegen temperaturen tussen -20 ° C en + 470 ° C. 

Het natuurlijke product is ideaal om warm en verkoelend te houden. 

Daarnaast is het sierbord met de zoutkristallen perfect om te serverenSushi of carpaccio worden een lust voor het oog. 

 

BBQ-zout steen

  • Pakistaans kruidenzout. 
  • Slaat de temperatuur op. 
  • Om warm te houden of te koelen. 
  • Meerdere keren herbruikbaar. 
  • Temperatuurbestendig van -20 ° C tot + 470 ° C.

 

 

Gebruiksaanwijzing zoutsteen:

Deze steen is een natuurproduct.

Voorkom extreem hoge en te snelle temperatuur - veranderingen alsmede temperaturen boven 470°C!

De zoutsteen mag niet in contact komen met directe vlammen. Deze kunnen een breuk van de steen tot gevolg hebben, die dan niet meer geruild kan worden. Door het gebruik zal het uiterlijk van de steen na verloop van tijd veranderen door vet en hitte. Deze verandering is echter alleen optisch en niet belangrijk voor de hygiëne. Het heeft geen enkele nadelige invloed op de functie van de steen. Leg de zoutsteen op het koude barbecuerooster en laat deze opwarmen. Verhoog erbij geleidelijk de temperatuur.

Zodra de temperatuur ca. 280°C bedraagt, is de zoutsteen klaar voor gebruik.

Voor vlees, behalve gevogelte, hoeft geen extra vet te worden toegevoegd.

Smeer vis, gevogelte of groente in met een beetje olijfolie.

Stel de zoutsteen niet bloot aan plotselinge temperatuurveranderingen; verhit deze enkel langzaam naar de gewenste temperatuur en laat de steen ook weer langzaam afkoelen.

Zodra de etenswaren gaar zijn, kunt u deze van de zoutsteen afpakken of de gerechten direct op de zoutsteen serveren.

Let op: De zoutsteen is extreem heet en geeft de warmte maar langzaam af. Gebruik handschoenen en onderzetters die hittebestendig genoeg zijn.

Tips: · Er hoeft geen extra zout te worden toegevoegd. Door de zoutsteen krijgen de etenswaren een gelijkmatig aroma en een gelijkmatige smaak. ·

Hoe hoger het aandeel water in de etenswaren, des te meer aroma kunnen deze opnemen. · Als de temperatuur van de zoutsteen te laag is, geeft deze meer zout af aan de etenswaren. ·

Voor een groter barbecueoppervlak kunt u meerdere stenen tegen elkaar leggen. · Bij gebruik in de oven dient de zoutsteen op het grilrooster (onderste stand) te worden gelegd.

Leg de zoutsteen niet direct op de bodem van de oven en verhit deze slechts langzaam naar de gewenste temperatuur. Gebruik niet de heteluchtfunctie. ·

Plaats de zoutsteen en het koelkast om op de koude steen sushi, kaasplankjes, enz. te serveren.

  • Reiniging: Laat de zoutsteen afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder grove vervuiling met een zachte borstel en dep overige restanten op met een slechts licht vochtige doek.
  • Droog de zoutsteen vervolgens helemaal af met keukenrol.
  • Dompel de zoutsteen niet in water en spoel deze niet af onder het water.
  • Niet in de vaatwasser reinigen.
  • Geen reinigingsmiddelen gebruiken.
  • Bewaren: Bewaar de zoutsteen koel, droog en beschermd tegen invloeden van buitenaf.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen