Bamix Reservemesje

€15,90
Beschikbaarheid: Op voorraad (13)
Levertijd: 1-3 dagen

Het multimes

is het belangrijkste en het meest veelzijdige onderdeel van bamix®.

Dit veelzijdige onderdeel gebruikt u voor het fijnhakken van rauw en bevroren fruit, groenten, grote hoeveelheden kervel en peterselie, gekookte soepen en sausen, babyvoeding en zware degen. Het multimesje is gemaakt van roestrvij staal in hoge kwaliteit, is vaatwasbestendig en past op alle bamix® apparaten, ongeacht het type of de leeftijd van het apparaat. Hulpstukjes van de bamix® zijn niet scherp met uitzondering van het vleesmes. U kunt ze rechtstreeks in een kookpot gebruiken, om overgieten te vermijden.

Toepassingen: soepen, tapenades, guacamole, ijsroom, sorbets, compotes, smoothies, milkshakes, ...

 

 

Mixer / klopper (gaatjes schijf) 

gebruikt u om aardappelpuree, milkshakes, coctails, mayonaise, cake en vloeibare degen zoals wafel-of pannenkoekenbeslag te mengen. De opengewerkte structuur van het schijfje is zo ontworpen dat het snel een emulsie tot stand brengt en schiften tegengaat. Dit veelzijdige hulpstuk is gemaakt van roestrvij staal in hoge kwaliteit, is vaatwasbestendig en past op alle bamix® apparaten, ongeacht het type of de leeftijd van het apparaat.

De menger wordt vooral gebruikt voor dikromige of dikvloeibare stoffen:

  • om mayonaise en slasaus te emulgeren
  • om beslag en cakedeeg te maken
  • om coctails en milkshakes te maken

De menger is vooral geschikt voor het maken van mayonaise.

 

 

De klopper (glad)

die enigzins scheef is geplaatst, is bestemd

  • om slagroom en eiwit stijf te kloppen
  • voor het opschuimen van melk t.b.v. uw cappucino
  • om sausen te emulgeren
  • om sausen luchtig te kloppen
  • om cakedeeg te maken

Gebruik

Neem altijd een smalle, hoge beker of kom en zorg ervoor dat deze schoon en vetvrij is. Zet de bamix® op de bodem en laat hem een paar tellen draaien in de laagste stand. Zet de bamix® nu in de hoogste stand en trek de machine met de klopper langzaam langs de wand omhoog, maar niet sneller dan de massa kan meebewegen. Herhalen tot het mengsel de gewenste samenstelling heeft. Het opkloppen van soepen en sausen kan direct in de pan plaatsvinden.

Eiwit kloppen

Het eiwit in een smalle, hoge beker doen, die absoluut vetvrij moet zijn. Voor gebruik liefst even met schoon water omspoelen. De bamix® met de klopper in de beker zetten, inschakelen en er 1 eetl. heet water bij doen (bij grotere hoeveelheden niet méér water!). Verder als hierboven beschreven.

Slagroom kloppen

De vloeibare koude room in een smalle, hoge beker doen. De bamix®met de klopper in de beker zetten en schuin langs de rand omhoogtrekken. Zo krijgt u fijnverdeelde, lang houdbare slagroom. De suiker pas aan het eind toevoegen.

die enigzins scheef is geplaatst, is bestemd

  • om slagroom en eiwit stijf te kloppen
  • voor het opschuimen van melk t.b.v. uw cappucino
  • om sausen te emulgeren
  • om sausen luchtig te kloppen
  • om cakedeeg te maken

Gebruik

Neem altijd een smalle, hoge beker of kom en zorg ervoor dat deze schoon en vetvrij is. Zet de bamix® op de bodem en laat hem een paar tellen draaien in de laagste stand. Zet de bamix® nu in de hoogste stand en trek de machine met de klopper langzaam langs de wand omhoog, maar niet sneller dan de massa kan meebewegen. Herhalen tot het mengsel de gewenste samenstelling heeft. Het opkloppen van soepen en sausen kan direct in de pan plaatsvinden.

Eiwit kloppen

Het eiwit in een smalle, hoge beker doen, die absoluut vetvrij moet zijn. Voor gebruik liefst even met schoon water omspoelen. De bamix® met de klopper in de beker zetten, inschakelen en er 1 eetl. heet water bij doen (bij grotere hoeveelheden niet méér water!). Verder als hierboven beschreven.

Slagroom kloppen

De vloeibare koude room in een smalle, hoge beker doen. De bamix®met de klopper in de beker zetten en schuin langs de rand omhoogtrekken. Zo krijgt u fijnverdeelde, lang houdbare slagroom. De suiker pas aan het eind toevoegen.

 

Het vleesmes

is als extra mesje leverbaar.

Dit mes wordt niet standaard bij de bamix® geleverd.

Het vleesmes is vooral geschikt:

  • om kleine hoeveelheden rauw of bereid vlees of vis tot gehakt te malen
  • om groenten met harde vezels als spinazie, bleekselderij, asperges en venkel fijn te snijden. Ook in de soep.

Gebruik

Hakken van vlees of vis tot 500 gram. Alleen voor vleessoorten zonder been of zeen. Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm en doe deze in een hoge, stevige kom of beker. Zet de bamix aan en blijf snijden tot het vlees fijn genoeg is.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen